maanantai 22. elokuuta 2011

Sukellusta Estartitissa, lähellä Barcelonaa

















Estartitissa sanotaan olevan Euroopan parhaat sukellusvedet. Omat kokemukseni vahvistavat väitettä, Estartit on vedenalaiselta kulttuuriltaan huikea. Itse kaupunki on perusrantakylä, jossa ei kulttuurisesti juurikaan ole nähtävää, mutta hiekkarannat ovat ihanat, tunnelma on rento ja veteen päästyään laitteiden kanssa ei kadu matkaansa. Sitä paitsi Barcelona on niin lähellä, että voi yhdistää sukelluslomansa kaupunkilomaan ja hakea kulttuurielämyksensä Barcasta. Barcelonan bussiasemalta pääsee Estartikseen yhdellä bussilla, matka kestää pari tuntia eikä maksa liikaa.

Kokoonsa nähdän Estartiksessa on monta sukelluskeskusta, itse valitsin Calypson, joka osoittautui luotettavaksi ja suositeltavaksikin. http://www.grn.es/calypso/english.html
Kaikki sukelluskeskukset tekevät sukelluksensa läheisille saarille, Isla de Medes, jossa eläimistö ja korallit ihmetyttävät monimuotoisuudellaan. Luonnonsuojelukohteiden erikoisuus ovat valtavan kokoiset grappat (meriahvenet?), joita näkee kaikissa väreissä. Uipa täällä vastaan upea mureenakin.









Camp Nou on jalkapallofanin pyhiinvaelluskohde Barcelonassa
La boquerian torilta keskeltä Barcelonaa voi napata mukaansa parhaat ja tuoreimmat aamupalat ja välipalat. Tarjolla on hedelmiä, pähkinöitä, tuorepuristettuja mehuja, smoothieta, patonkeja, tapaksia... Valitse vain parhaat päältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti