tiistai 13. syyskuuta 2011

Tuoretta kalaa Maltalla, Sliemassa ja Valletassa

Maltan kaupunki Marsaxlokk (kaakkois-Maltalla) on kuulemma parasta kala-aluetta saarella. Itse en päässyt koskaan sinne asti (laittahaan vinkkejä jos olette käyneet!), mutta tuoretta kalaa proteiininnälkäiselle matkaajalle löytyy saaren jokaisesta kaupungista.

Valletta:
Ravintola Rampila on taianomaisen kaunis ravintola lähellä linja-autoasemaa. Ravintolaan on vähän vaikea löytää, mutta kannattaa katsoa tarkasti kaupungin muureja/vallihautaa, niin voit nähdä vilauksen romanttisesta terassista. Sitten kähdet vain kiertää muuria sitä kohti. Ravintolaan mennään sisään rakennuksen nurkalta kellaria kohden, missä ensin tulee vastaan tunneliin tehty ruokailusali, ympärillä on 450vuotta vanhat kivimuurit. Päivän kala on ehdottomasti tuoretta ja annokset tarpeeksi täyttäviä. Ruokailijalle on luvassa myös hauska yllätys: ravintolan lisäsiivessä on hassu vahanukkemuseo, jossa pääsee kurkkaamaan, millaista elämä oli maltalla 100 vuotta sitten.
www.rampila.com

Sliema:
Barracudan kala/äyriäislautanen on niin hyvä, että haluaa jättää kaiken ja karata kokin kanssa merille. Paikka on aika kallis Maltan hintatasoon nähden, mutta silti halvempi kuin Suomessa ja varmasti jokaisen sentin arvoinen. Ravintola sijaitsee rantakadulla Sliemassa (St.Julianin päässä).
http://www.wgc-group.com/barracuda/
 L`Aroma Kitchen
(17, Ghar Il-Lembi Street, lähellä rantaa, aikalailla rantakahdun keskivaiheilla)
L`Aroma on paikallisten suosima kala- ja jänisravintola. Päivän kala on niin tuoretta, että tarjoilija tulee sitä esittelemään ylpeänä pöytään ennen sen valmistamista (pidä kamera valmiina!). Halvat hinnat, hyvä salaattipöytä, rento tunnelma, dinnerille tai lounaalle kehtaa hyvin mennä fliflopit jalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti