maanantai 5. syyskuuta 2011

Majoitusta Roomassa

Location, location, location...

Jos ja kun menen Roomaan uudestaan, aion varata hotellini Trasteveren alueelta. (Lausutaan Trasteevere, paino toisella tavulla ja italialaiset nauravat sinulle, jos lausut sen miten tahansa toisin!) Alue on täynnä paikallistenkin suosimia ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Historialliseen keskustaan pääsee näppärästi 8-ratikalla, sisseimmät jopa kävelevät.


Mikäli haluaa aloittaa päivänsä aamulenkillä, Borghesen puiston läheisyys on ehdoton, muualla Roomassa en edes harkitsisi aamulenkille lähtöä kaoottisen liikenteen keskelle. Borghesen puiston alue alkaa Espanjalaisten portaiden yläpäästä, joten hotellin voi valita myös melko läheltä ydintä ja ostospaikkoja.

Viimeksi majoituin Roomassa suomalaisten pitämässä A casa di Adassa lähellä Ottavianon metroasemaa, eli lähellä Vatikaanin portteja. B&B oli erittäin siisti, alue oli turvallinen ja alakerran kuppila lähiössä on ehdottomasti parempi paikka tavata paikallisia kuin Trasteveren tai piazza di Campon ravintolat, joissa kuitenkin puolet ovat turisteja. Suomalainen aamupala (=leipää) oli myös miellyttävä, kun italiassa yleensä tuppaavat aamuisin syödä vain suklaacroisanttia huuhdellen sen alas espressolla.



Roomassa on niin paljon nähtävyyksiä, että pelkkä turistina olo on urheilusuoritus:

 
Kävelykierros Vatikaanissa (Suosittelen opastettua kierrosta - samalla pääset jonojen ohi etkä missaa tärkeitä taideteoksia. Muista katsella myös jalkoihin ja kattoon, sillä taidetta on kaikkialla. Erityisesti muista pitää kädet taskussa kun katsot kattoon, sillä taskuvarkaita on myös kaikkialla. Varasin itse etukäteen kierroksen Maximus Tourilta ja oppaana oli pätevä amerikkalainen taidehistorian opiskelija Anna.)













Porrastreenit ja Audreyn palvontaa Espanjalaisilla portailla














Lisää porrastreeniä ja kävelyä Colosseumilla















Kävelykierros Forum Romanumilla, Colosseumin vieressä.

1 kommentti:

  1. Luotettava suositus ravintolasta Trasteveressa. Maailma paremmaksi!!
    http://webdev.viinilehti.fi/KenticoCMS/Lehti/Uusin-lehti/Ystavat.aspx

    VastaaPoista